Afrika is qua oppervlakte het op een na grootste continent op Aarde. Alleen Azië is groter. Als je echter Noord en Zuid Amerika als één continent ziet, staat Afrika op de derde plaats.

Qua natuur is  Afrika niet zo gevarieerd, van grasland tot regenwoud en vooral veel woestijn. De grootste woestijn ter wereld, de Sahara ligt op dit continent. Het op één na grootste regenwoud ter wereld ligt ook hier, rondom het stroomgebied van de Kongo rivier.

Bijna alle landen in Afrika waren koloniën van andere landen, met name van Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Portugal en Duitsland zijn hier goed aanwezig geweest en die zie je dan ook nog veel terug in de diverse landen.

Maar Afrika staat vooral bekend om de vele dieren. Het jachtluipaard, ’s werelds snelste hardloper, rent er tussen de struiken achter zijn prooi aan. De reusachtige Nijlkrokodil ligt in de Nijl op de loer. Grote kuddes gnoes, zebra’s en buffels trekken over de grasvlakten. Zo ook doen de olifant en de struisvogel. In de regenwouden van Midden-Afrika leven gorilla’s en chimpansees. In de Kalahariwoestijn, die tot het droogste gebied ter wereld gerekend wordt, zoekt de zandskink beschutting in de schaduw. Dieren die hier ook leven zijn de giraffe, de hyena, de meerkat en het nijlpaard. Afrika is dan ook de perfecte bestemming voor safari’s.

BESTEMMINGEN

BOTSWANA

Exclusieve safari’s en bosjesmannen

KAAP VERDIE

Sfeer en Cultuur met een geheel eigen karakter

MAROKKO

Het land van 1001-nachten

NAMIBIË

het land van woestijnen, leegte en culturele diversiteit

TANZANIA

Sneeuw en safari’s

ZIMBABWE

het land van natuur, wildlife, water en cultuur in één

GAMBIA

The Smiling Coast of Africa

KENIA

Big five, Masai Mara, Swahili en Jambo!

MAURITIUS

Exotisch, snorkelen, sega avonden

SEYCHELLEN

Het land van met kleurrijke contrasten

TUNESIË

kleurrijke cultuur en witte stranden

ZUID AFRIKA

de wereld in één land