Italië

van klassiek tot barok en modern

Nergens in de wereld vind je meer klassieke cultuur bij elkaar dan in Italië. Je kunt je hier wekenlang vergapen aan historische steden, beroemde kunstcollecties, barokke kerken en kathedralen, tempels, tombes en andere overblijfselen van de klassieke oudheid.

Neem daarbij het aangename Mediterrane klimaat, de lange kustlijn, het afwisselende landschap en niet te vergeten de voortreffelijke Italiaanse keuken en mama mia en u heeft een ideaal vakantieland.

‘Eerst Napels zien en dan sterven’, luidt het gezegde. Maar eigenlijk mag u geheel Italië niet missen. Want of u nu van cultuur, strand, wandelen, lekker eten of gewoon relaxen houdt, Italië biedt het allemaal! Vergaap u aan de schitterende kunstcollecties, dwaal door de pittoreske straatjes en verbaas u over de vele historische gebouwen.

Steden als Rome, Milaan, Florence en Venetië zijn één groot openluchtmuseum. Even genoeg cultuur gehad? Het Gardameer en het strand bieden verkoeling en ontspanning.

Ook op culinair gebied komt niemand iets te kort. Alleen al het overheerlijke ijs maakt een bezoek aan Italië meer dan de moeite waard. Eigenlijk is er maar één nadeel aan een vakantie naar Italië, er is zoveel te zien en te beleven dat u al gauw tijd te kort komt.