ZWEDEN

Middernacht en Noorderlicht

Zweden is het land van de scherenkust, uitgestrekte natuur, Pippi Langkous, stugas en oude tradities. Je kunt hier genieten van de rust of juist kiezen voor een actieve vakantie en bijvoorbeeld gaan wandelen of vlotvaren. Ook voor kinderen is er voldoende vermaak in de diverse pretparken.

Zweden wordt vaak geassocieerd met kou en donkere winters. Toch is Zweden ook een ideale bestemming voor zonaanbidders want de zon schijnt er zomers maar liefst 24 uur per dag. Deze ‘middernachtzon’ is samen met het Noorderlicht voor velen de reden voor hun bezoek aan Zweden. Het Noorderlicht, een groen of roodachtige straling in de hemel, is het best te zien in de winter in het noorden van Zweden.

Zweden Natuur

Zweden is erg dunbevolkt en bestaat voor het grootste deel uit bossen en meren. Het land is dan ook geliefd bij wandelaars en avonturiers. Een populaire wandelroute is de 393 km lange Kungsleden (Koningspad), die dwars door Lapland gaat.

Steden Zweden

Ook de steden Stockholm, Malmö, Göteborg, Linköping en Visby worden door veel toeristen bezocht. De Zweedse zomer bloeit in honderd kleuren. Achter elke heuvel duikt weer een ander landschap op met vriendelijke meertjes en rauwe rotsen. Er is bijna 3000 km strand om uit te kiezen. De zalm zwemt voor uw eigen steiger.

Zweden heeft zoveel verschillende vakantiemogelijkheden, voor een ieder wat wils!