Zimbabwe

het land van natuur, wildlife, water en cultuur in één

Het vroegere Rhodesië of ook wel ‘Huis van Steen’ is grofweg de vertaling van Zimbabwe en de benaming van de eeuwenoude ruïnes van een eens welvarend koninkrijk in het zuiden van het land.

De ruïnes van Great Zimbabwe zijn één van de redenen om Zimbabwe te bezoeken, maar er zijn er nog veel meer. Verreweg de bekendste bezienswaardigheid zijn de Victoria watervallen, die op de grens liggen met Zambia. Deze indrukwekkende waterpartij is door de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger Livingstone ontdekt en heeft een lengte van maar liefst 1,7 kilometer.

Op de rand van de watervallen heeft zich een tropisch regenwoud gevormd, met wandelpaden en uitzichtpunten op de verschillende delen van de watervallen. Hier kunt u een vlucht per helikopter of micro-light boeken om de watervallen vanuit de lucht te bewonderen. Ook bungeejumpen en wildwatervaren zijn populair.

Zimbabwe staat bekend als het land van het vele wild. Vrijwel alle bekende Afrikaanse grootwildsoorten zijn te vinden in de wildparken en reservaten van Zimbabwe. Het grootste en oudste wildpark van het land is het Hwange National Park, bekend om zijn grote hoeveelheid olifanten. Aan de rand van het park kunt u een opvang- en educatiecentrum voor wilde honden bezoeken, een zeer interessante maar bedreigde diersoort. In het noorden van Zimbabwe liggen de wildparken Matusadona en Mana Pools. Door zijn ligging aan de Zambezirivier, kunt u in het Mana Pools National Park naast game drives ook kanosafari’s maken.

De wegen in Zimbabwe zijn goed, waardoor het land zich uitstekend leent voor rondreizen per huurauto.

Zimbabwe is niet alleen natuur, maar ook cultuur. De eerste inwoners van Zimbabwe waren de bosjesmannen die zich 40.000 jaar geleden in dit land vestigden. De vele overgebleven rotsschilderingen en inscripties bieden een goed inzicht in hun manier van leven in die tijd.

Zimbabwe, het land waar je natuur, water en cultuur met elkaar combineert.