Mauritius

Exotisch, snorkelen, sega avonden

De Nederlander Wijbrandt van Warwijck bezette Mauritius in 1598 en vernoemde het eiland naar stadhouder Maurits van Nassau. Het is een perfecte vakantiebestemming als je liefhebber bent van zonnige stranden en een turkooisblauwe zee. Bovendien heeft Mauritius de leukste multiculturele samenleving van de hele Indische Oceaan, weerspiegelt in een bonte verzameling feesten, religies en gerechten. “Ile de Maurice”, voor de connaisseur.

Exotisch droomeiland

Deze parel ligt in de warme wateren van de Indische Oceaan, op ca. 3000 km. van de Afrikaanse kust, ten oosten van het eiland Madagascar. Mauritius laat zich niet moeilijk omschrijven. Het is een exotisch droomeiland, een strandparadijs van koninklijke allure. Het zachte klimaat brengt een opmerkelijke flora voort en zeldzame vogelsoorten koesteren de milde warmte van Mauritius. Eens was het een Nederlandse kolonie. De Hollanders noemden het eiland naar Prins Maurits. Mauritius heeft een veelbewogen geschiedenis doorstaan en de jonge republiek vormt nu een smeltkroes van uiteenlopende nationaliteiten. Afrika, Azië, Europa en India; alle worden vertegenwoordigd in een kleurrijke bevolking.

Naast de exotische schoonheid van het eiland biedt Mauritius talrijke recreatiemogelijkheden. Er zijn georganiseerde excursies en ook op eigen gelegenheid is het eiland goed te verkennen. De watersporters kunnen genieten van vele faciliteiten. Snorkelen, duiken, surfen, zeilen, waterskiën, diepzeevissen – het kan er allemaal! Heerlijk wegdromen op een van de vele witte stranden die het eiland rijk is kan natuurlijk ook.