Denemarken

Welkom in het land van Hans Cristian Andersen

Denemarken is het land van de bekende sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Als je in Denemarken bent geweest, begrijp je heel goed hoe hij aan zijn inspiratie kwam.

Je vindt er prachtige kastelen, mooie zandstranden, authentieke vissersdorpjes, uitgestrekte natuurgebieden en ruim 400 eilanden.

De hoofdstad Kopenhagen ligt op het grootste eiland Zealand. Boegbeeld van deze kleurrijke stad is het bekende beeldje van het sprookje De Kleine Zeemeermin. Verder biedt Kopenhagen voor elk wat wils.

Er zijn middeleeuwse straatjes, er is een haven met kleurrijke huisjes aan de kade en u vindt er interessante musea. Shopaholics vermaken zich in de Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Denemarken ligt ten noordoosten van Nederland en is dichterbij dan u misschien denkt. In ongeveer acht uur rijdt u via Duitsland naar Denemarken.

Het land is met zijn ruim vijf miljoen inwoners vrij dun bevolkt en beschikt over vele honderden kilometers uitstekende fietsroutes. Ook voor wandelaars is het land bijzonder geschikt. Voor wie meerdaagse tochten wil ondernemen, staan er uitstekende onderkomens in elke prijsklasse ter beschikking.

Denemarken telt ruim 400 eilanden en het land is daarmee een paradijs voor vissers en liefhebbers van zon en zee. Op cultureel gebied heeft Denemarken ook het nodige te bieden. Zoals bijvoorbeeld de geneugten van de hoofdstad Kopenhagen en Legoland op Jutland maar ook de vele oude kastelen, landgoederen en nederzettingen van Vikingen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.