Finland

Het land van de duizenden meren en bossen

Je vindt er de rust en ontspanning waar je naar zoekt in deze saunacultuur met zijn helblauwe luchten. Maar ook de actieve reiziger zal er prima aan zijn trekken kunnen komen.

De gastvrije Fin biedt haar gasten ieder denkbaar winterspel, waaronder schaatsen en snowboarden. Neem deel aan een hondensledetocht in Lapland en ervaar de zomerse middernachtzon of het winterse noorderlicht.

Levendigheid vind je in de steden waar je de harmonie van moderne en historische bouwstijlen aantreft. Smalle steegjes in bijvoorbeeld het presidentiële Helsinki. Wat de inwendige mens betreft mag een Oostzeeharing en een glas Finse karnemelk niet ontbreken.

Finland vakantie

Een laatste tip: Neem de tijd om dit weidse land tussen Scandinavië en Rusland te ontdekken en maximaal te ervaren! Denk je aan Finland, dan denk je aan Helsinki en sauna, aan rendieren en meren, aan de middernachtzon en het noorderlicht, aan Lapland. Het zijn dan ook de dingen die de toerist zullen uitnodigen om te ervaren.

’s Winters is Finland bedekt met een dik pak sneeuw, waardoor het dan een ideaal vakantieoord is voor wintersporters. In de zomers is er op cultureel gebied veel te doen, zoals openluchttheaters en festivals. En de Finnen zelf, die lijken wel stug maar het zijn in wezen heel hartelijke mensen wat Finland een ideale vakantiebestemming maakt voor alle seizoenen.