Nieuw Zeeland 

Twee eilanden, twee werelden

Aotearoa, ‘het land van de lange witte wolk’, is de naam die de Maori’s lang geleden aan Nieuw-Zeeland hebben gegeven. Het land is bij ons met name bekend vanwege zijn indrukwekkende natuurschoon. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land.

Natuur Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een schitterende natuur met verschillende landschapsvormen, variërend van skigebieden tot prachtige witte stranden. Het klimaat varieert dus ook van subpolair tot subtropisch.

In de vele nationale parken zijn bijzondere natuurverschijnselen en zeldzame planten en dieren te zien. Weinig landen bieden zo’n verscheidenheid als Nieuw-Zeeland, zowel qua natuur als cultuur en dat op relatief korte afstand van elkaar. Vulkanen, glooiende weidegronden en prachtige stranden op het Noordereiland en een spectaculair berglandschap met gletjsers, meren en regenwouden op het Zuidereiland.

Maori

De Maori’s zijn de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land en van hun interessante cultuur en geschiedenis tref je tijdens een reis door het land allerlei voorbeelden aan.

Wit u liever een wat avontuurlijkere vakantie, dan biedt Nieuw-Zeeland vele verschillende activiteiten. Denk maar eens aan kanovaren, skiën, wildwatervaren, parachutespringen, bungeejumpen en speedbootvaren. Maar een meerdaagse wandeltocht kan eveneens een spannende ervaring zijn. Wat dacht je van een tocht rond drie enorme vulkanen?