Ierland

het land van de kastelen, landhuizen en Guinness

Op Ierland, dat ook wel bekend staat als het groene eiland, kun je heerlijk genieten van de natuur en de cultuur. Er is voor ieder wat wils. Ierland is met name ook heel geschikt voor mensen die van rust en ruimte houden.

Wil je liever genieten van de glooiende heuvels in het zuiden of de hoge bergen in het noordwesten? Of breng je liever een bezoek aan de oude stadjes, kleine dorpen en uitgestrekte velden in het binnenland. Ierland heeft een spectaculaire natuur met steile kliffen, schone stranden, groene heuvels, prachtige tuinen en visrijke meren. Je kunt er wandelen in de bergen en fietsen in de heuvels en valleien.

Ierland vakantie

Tegenover al dit natuurschoon staat het bruisende Dublin, waar Guinness uit de tap stroomt in de gezellige pubs van de trendy Temple Bar wijk. En Cork, de stad die maar steeds populairder wordt. Maar het land ademt ook mystiek, historie en cultuur uit. Overal komt u monumenten tegen uit de Keltische tijd. Er zijn kastelen en ruïnes en prachtige landhuizen. Een grandioos land voor een heerlijke vakantie!

Beroemde schrijvers als James Joyce en Samuel Beckett zijn in Ierland geboren. En wie kent er niet U2 en Sinéad O’Connor? Redenen genoeg om dit groene land met levendige steden en gastvrije Ieren eens uitgebreid te verkennen!