Oostenrijk

meer dan een bekend skiland

Oostenrijk ligt middenin Europa en heeft daardoor maar liefst acht buurlanden. Het land is erg populair bij vakantiegangers, met name Tirol, Salzburg, Karinthië, Stiermarken en Wenen.

Oostenrijk staat bekend om de bergen, die zowel door zomer- als winterbezoekers erg gewaardeerd worden voor wandelingen of wintersport. Sommige bergtoppen gaan bijna 4000 meter de hoogte in, zoals de Grossglockner, die ongeveer 3800 meter hoog is.Oostenrijk is ook  een van de bosrijkste landen van Europa, om de diverse meren niet te vergeten.

Naast een prachtige natuur speelt muziek al eeuwen een belangrijke rol in Oostenrijk. Veel componisten die in Oostenrijk woonden, hebben muziekgeschiedenis geschreven, zoals Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms en Mahler. Ook Heidi, keizerin Sissi, The Sound of Music, de Weense operette, de Wiener Sängerknaben en de Weense School zijn begrippen geworden die u gelijk aan Oostenrijk doen denken.

Oostenrijk heeft meer, veel meer. Denk aan het heerlijke eten, de welbekende Kaiserschmarrn of een overheerlijke schnitzel en niet te vergeten de Oostenrijkse Sachertorte. Ook de bekende rivier de Donau waar je een prachtige riviercruise op kan maken of langs kan fietsen.