Zwitserland

land van bergen, palmbomen en horloges

Voor velen is Zwitserland hét land van de bergen. Maar Zwitserland heeft veel meer te bieden dan alleen bergen, het land heeft een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Zwitserland is dan ook een land van uitersten, want binnen een straal van enkele tientallen kilometers kun je zowel eeuwige sneeuw als palmbomen tegenkomen.

Zwitserland is ook wereldberoemd om de horloge-industrie, de panorama’s, het verfijnde openbaar vervoersnetwerk en de uitstekende mogelijkheden voor zowel een winter- als een zomervakantie.

Fantastische routes, adembenemende uitzichten: met de Glacier-Express van St. Moritz naar Zermatt, over 291 bruggen en door 91 tunnels; met de Wilhelm Tell-Express van Luzern naar Lugano/Locarno, eerst per boot, dan per trein. Ook onvergetelijk: de Bernina-, de Palm- en de Golden Pass-Express. De wereld van de Zwitserse Alpen is een wereld van wilde schoonheid. Toppen rijzen tot ruim 4000 meter op naar de hemel; gletsjers en rotsen dwingen respect af, schuimende bergbeken weten nog niets van de zee waar ze heen stromen. Watervallen storten zich in het dal. Bergmeren weerspiegelen verwaaide alpendennen en lariksen. De bergbloemen op de alpenweiden hebben felle kleuren. Door de zon gebruinde bergrestaurantjes nodigen uit voor een rustpauze. Tandradbanen en luchtige kabelbanen beklimmen moeiteloos de hoogste toppen. Maak een rit omhoog en wandel naar beneden!

In een relatief groot aantal stadjes is te ontdekken dat er lange tijd volgens middeleeuwse stijl werd gebouwd. Dit is te herkennen aan de steegjes, pleintjes en huizen voorzien van renaissance-elementen, zoals erkers en schilderingen. In dit prachtige decor kun je eindeloos wandelen. Zwitserland is puur genieten, het hele jaar door!