PORTUGAL

Fado’s, rotskusten en paleizen.

Portugal is de laatste jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Eén van de trekkers van dit land is de Algarve. Rijk aan stranden, eeuwige zon en een landschap dat veel weg heeft van een exotische tuin zijn voor velen de redenen bij uitstek om een retourtje Portugal te boeken.

Algarve

Maar ook de hoofdstad Lissabon is een aanrader. Waar u ook kijkt, oud en nieuw zijn met elkaar verweven. De stad heeft indrukwekkende Koninklijke paleizen, eeuwenoude kathedralen en volop leuke winkeltjes en restaurantjes.

Porto & Lissabon

De havenstad Porto, in het noorden van Portugal, is eveneens een stop waard. De stad is net als Lissabon gelegen op heuvels boven een rivier. Bovendien is de stad in 1996 door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet. Beleef de vakantie van uw leven in Portugal!

De Algarve behoort tot de mooiste Atlantische kusten en bezorgt u een zorgeloos verblijf door zijn prachtige zandstranden en uitmuntende golfterreinen. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag, is de hoofdstad en tegelijk een fascinerende wereldstad met een bruisend nachtleven. Voor de natuurliefhebbers is een bezoek aan het prachtige bloemeneiland Madeira zeker een must.

Azoren

Nieuw is de bestemming de Azoren, een eilandenarchipel in de Atlantische Oceaan. Bijnamen als ‘het groene eiland’ en ‘het blauwe eiland’ zult u vast en zeker horen tijdens een vakantie Azoren. Blauwe kleuren ziet u op Faial, vanwege de hortensia’s die er bloeien en de groene glooiende velden kenmerken São Miguel. Ontdek tijdens het eilandhoppen de legende van het kratermeer Sete Cidades of spot rondom deze Portugese eilanden de 25 verschillende walvissoorten. Een zeer gevarieerde bestemming waarbij je ook kan eilandhoppen!

De populariteit van Portugal als vakantieland groeit met het jaar. En terecht want in Portugal is genoeg te zien. Wat dacht u van de sprookjespaleizen in Sintra, de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela en de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo. Bovendien kunt u er ook uitstekend eten en ondertussen luisteren naar de droefgeestige fadomuziek En ach, we kunnen u nog zoveel meer vertellen over Portugal maar u moet het toch zelf ontdekken.