SRI LANKA

letterlijk en figuurlijk een parel in de Indische Oceaan
Betekent “gezegend en prachtig
Abuyowan in Sri Lanka

Sri Lanka heeft de vorm van een parel, een rijke historie en gevarieerde landschappen. Ondanks de relatief kleine afmeting (zo groot als de Benelux) heeft Sri Lanka een grote diversiteit aan cultuur en natuur: Een laagvlakte in het noorden met talloze kleine meertjes en ongerepte stranden aan de oostkust.

In het binnenland verandert het landschap in een heuvelachtig gebied met de theeplantages bij Nuwara Eliya, het regenwoud van Sinharaja en de indrukwekkende bergketens als de Knuckles Mountains bij Kandy, waar ook naald- en eucalyptusbomen, rododendrons en kruidentuinen de tropische begroeiing van de laagvlakten vervangen. De hoogste berg, de Pidurutalagala (2524 meter) en de vlakbij gelegen Adam’s Peak (2243 meter) zijn een bezoek waard! Ook de diverse nationale parken als Yala National Park en Udawalawe National park tot aan de mangrovebossen in het zuidwesten en bountystranden aan de westkust dragen bij aan dit gevarieerde landschap.

Daarbij ook nog eens ruim 1500 kilometer kustlijn, maakt Sri Lanka tot een geweldige strandbestemming in Azië. En niet alleen voor volwassenen, er zijn ook diverse excursies en mogelijkheden voor kinderen. De oude steden Polonnaruwa en Anuradhapura mogen zeker niet ontbreken in de reis, evenals Kandy met de tempel van de tand, Sigiriya met de beroemde leeuwenrots en de Pidurangala Rock, en Dambulla met een van de mooiste tempels in Sri Lanka, de boeddhistische grottempel. Daarbij ook nog een flink aantal activiteiten voor de sportievelingen, waaronder bijzondere hiketochten in een regenwoud of naar hoger gelegen delen voor een waanzinnig panoramisch uitzicht, fietsen door oude steden, raften over de Kelani rivier of surfen bij Arugam Bay, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De vriendelijke en gastvrije bevolking heet je van harte welkom in Sri Lanka: ABUYOWAN!

Sri Lanka, een samensmelting van Europa, Azië en Afrika!