Marokko

Het land van 1001 nachten

Het sprookje van ‘1001 nachten’ komt in Marokko tot leven. In de bijzondere en mooie steden van Marokko kun je urenlang wandelen door de kleine straatjes en smalle steegjes waar de kooplieden je verleiden om een kijkje te nemen in hun werkplaats.

Marokko kent ook een bonte verzameling aan culturen. Er zijn Marokkaanse, Europese, islamitische, Berberse, Afrikaanse en Arabische invloeden. In Marokko spreken ze dan ook meerdere talen. Het Arabisch en het Berbers komen het meest voor. Als toerist kunt u er prima uit de voeten met het Frans, Engels of Spaans.

Het land heeft een rijke schat aan islamitische heiligdommen, versierde paleizen, koningssteden, koopmanshuizen en Arabische poorten.

Het landschap van Marokko is al net zo gevarieerd. Van de langgerekte zandstranden aan de kust tot de met sneeuw bedekte bergtoppen in het Atlasgebergte en de zandheuvels in de woestijn. Het indrukwekkende en mysterieuze land Marokko prikkelt alle zintuigen. De uitzichten, geuren, kleuren, klanken en smaken van Marokko zullen je weer in sprookjes doen geloven. En het is veel dichterbij dan je denkt.