Duitsland

Langs de gehele oostgrens van Nederland ligt Duitsland. ‘Gemütlich’ en veelzijdig is Duitsland als beste te omschrijven. Dat er dus bij onze oosterburen genoeg valt te beleven, dat zal je vast niet verbazen.

De prachtige en afwisselende natuur van Duitsland

Als Duitsland ergens in uitblinkt, dan is het wel in de mooie en afwisselende natuur. Bekende gebieden zijn het Harzgebergte, de Moezelstreek met de rivier de Moezel en glooiende wijngaarden, de Vulkaaneifel en het dichtbeboste Zwarte Woud. Tegen de grens met Oostenrijk ligt de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitse die bijna 3000 meter hoog is. Of wat dacht je van de Duitse Waddenkust en de krijtrotsformaties op het eiland Rügen aan de Oostzee? Je zult nog versteld staan van al die prachtige natuur die je hier kunt bezoeken.

Historische steden Duitsland

Duitsland heeft ook talloze historische steden. De belangrijkste grote stad van Duitsland is uiteraard Berlijn. Bezoek hier de overblijfselen van de Berlijnse Muur en de voormalige controlepost Checkpoint Charlie. Andere ‘must sees’ zijn de Reichstag en de Brandenburger Tor. Naast Berlijn zijn er nog meer bruisende steden, waaronder Hamburg aan de rivier de Elbe, Dresden vol architectuur, Mainz als een van de oudste plaatsen in Duitsland, Keulen met zijn beroemde kathedraal, de Hanzestad Bremen, Leipzig als geboortestad van de muzikant Bach of Frankfurt dat het Manhattan van Europa wordt genoemd.

In het noorden, bij de Oostzeekust zijn gezellige badplaatsen en mooie zandstranden. Ook kun je in Duitsland veel activiteiten beoefenen, zoals wandelen, kanoën en niet te vergeten: skiën.

Ook heel populair zijn de Duitse kerstmarkten die ieder jaar vanaf november tot half januari gehouden worden.

Duitsland is een groot land, met daarmee ook grootse mogelijkheden. Er is voor iedereen een geschikte bestemming te vinden. Van levendige steden tot spectaculaire natuurgebieden: Duitsland heeft elk type vakantieganger iets te bieden. Én het fijne is: Duitsland ligt heel dichtbij, dus ideaal voor een autovakantie, stedentrip of een korte vakantie in een hotel, op een camping of vakantiepark!