Singapore,

de kosmopolitische stadstaat van Azië.

Deze kosmopolitische stadstaat is de belangrijkste springplank van het Verre Oosten. De moderne hoogbouw en de brede boulevards, het vele groen en de enorme winkelcentra van deze vrijhaven zorgen voor een vertrouwde, westerse sfeer.

Singapore mag dan het kleinste land van Azië zijn, maar dit land zet zichzelf wel overduidelijk op de kaart. Na Rotterdam heeft Singapore de grootste haven van de wereld en behoort bovendien tot het grootste economische handelscentrrum van Azië.

Bezoek je Singapore, neem dan vooral voldoende geld mee. Per slot van rekening staat Singapore ook bekend als winkelparadijs. Je kunt eindeloos winkelen in bijvoorbeeld Chinatown, Little India of in een van de enorme winkelcentra die dit Aziatische land rijk is. Keus genoeg! De hypermoderne winkelcentra zijn tot laat in de avond open en vrijwel alles is er te koop.

Singapore bestaat uit bijna zestig eilanden en ligt voor de kust van Maleisië. Je verblijf is goed te combineren met elk land in Azië.

Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, de efficiënte SMRT (Singapore Mass Rapid Transit), brede boulevards en enorme winkelcentra zorgen voor een vertrouwde, westerse sfeer. De exotische restaurants, oude wijken als Chinatown en Little India en de bonte mengeling van Aziatische nationaliteiten geven op hun beurt de stad een oosters tintje.

Je proeft er ook nog de sfeer uit lang vervlogen tijden dankzij de overblijfselen uit de Engelse koloniale tijd, zoals het wereldberoemde Raffles Hotel. De grootste tegenstellingen tussen oud en nieuw vind je langs de Singapore rivier, waar de Chinese pakhuizen hand in hand gaan met Skyscrapers. Naast Rio de Janeiro is Singapore de enige stad ter wereld met een oorspronkelijk tropisch regenwoud!