Chili

Andesgebergte, Paaseiland en Beach bums

Chili, het langst gerekte land ter wereld is van noord naar zuid! Maar wat is Chili nog meer? We kunnen het in een zin samenvatten: Chili heeft simpelweg alles in huis om een wereldvakantie te houden.

Van woestijn tot besneeuwde bergtoppen, van vuur (vulkanen) tot ijs (gletsjers), van Beach bum tot pinguïns, van wijngaarden tot skigebied, van moderne metropool tot het mysterieuze Paaseiland, van eeuwenoude bossen tot glanzende meren. Chili is een land met ongekende mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld wandelen door de prachtige nationale parken. De sportliefhebber kan op de fiets het hele land doorkruisen. En de cultuurliefhebber kan vooral in de hoofdstad Santiago de Chile zijn hart ophalen.

Ooit de wens om naar Mars te gaan? Dan is Chili ook de juiste bestemming. De Atacama woestijn heeft heel veel gelijkenissen met de planeet Mars. Deze woestijn op 610 meter boven zeeniveau en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. Hoge geisers, extreme zoutvlakten, speciale diersoorten zoals de Flamingo’s, prachtige zonsondergangen over de maanvallei en de hoogste warmwaterbronnen bij El Tatio maken de Atacama woestijn een zeer bijzondere plek.

En niet in Egypte zijn de oudste mummies te vinden, maar in Chili, in Chinchorro. Ook staat Chili bekend om zijn heerlijke wijnen.

En wil je een mysterieuze bestemming? Paaseiland hoort ook bij Chili. Het is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. Het eiland valt onder Chileens territorium, maar het ligt ver weg in de Stille Oceaan, ongeveer halverwege Tahiti. Paaseiland is bekend om zijn raadselachtige reusachtige stenen bustes, eeuwen geleden gebouwd, die de geschiedenis van de dramatische opkomst en ondergang van de geïsoleerde Polynesische cultuur weerspiegelen.