KAAPVERDIË

Sfeer en Cultuur met een geheel eigen karakter

Op het strand van Sal en Boa Vista genieten van een drankje terwijl op de achtergrond de ritmes van de morna klinken. Op zo’n 6 uur vliegen vanaf Nederland vind je de eilandengroep Cabo Verde, oftewel Kaapverdië! De blauwgroene Atlantische Oceaan en de stranden op de 10 Bovenwindse Eilanden lijken zo van een ansichtkaart af te komen. En nog een voordeel van een vakantie Kaapverdië, het is er nooit kouder dan 20 graden.

De eilandengroep is nog redelijk onbedorven door het toerisme. Verwacht dan ook geen immense winkelcentra of veel bekende ketens tijdens je vakantie naar Kaapverdië. Wat je op de eilanden wel vindt, zijn veel kleine boetiekjes met sieraden, kunstwerken en kleding. Ook kleine supermarkten en toeristische winkels kom je veelvuldig tegen. Het uitgaansleven op de Kaapverdische eilanden is beperkt, maar daarom zeker niet minder gezellig. Je zit vaak tussen de lokale bevolking in kroegjes en bars, waar het tot in de late uurtjes gezellig kan worden. Het uitzicht vanaf de cafés op het water levert mooie beelden op.

De meeste reizigers gaan erheen om te duiken of te wandelen. Door de stevige wind is het ook een waar paradijs voor kitesurfers.

Cabo Verde

De sfeer en cultuur hebben een heel eigen karakter. Er zijn zowel Afrikaanse invloeden als Portugese en mediterrane. Het land bestaat uit tien eilanden waarvan er acht vulkanisch zijn. De archipel wordt verdeeld in twee groepen. Het noordelijke gedeelte bestaat uit de eilanden Santo Antão, São Vicente, Santa Lucia, São Nicolau, Sal en Boavista. Het zuidelijke deel omvat Maio, Santiago, Fogo en Brava.