India

een land vol historie

Een van de oudste beschavingen ter wereld, India, is een mozaïek van multiculturele ervaringen. Met een rijk erfgoed en talloze attracties is het land een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Het land is immens, met een oppervlakte van acht keer Nederland, van de besneeuwde hoogten van de Himalaya tot de tropische regenwouden in het zuiden.

Als het 7e grootste land ter wereld, onderscheidt India zich van de rest van Azië, India herbergt de meest spectaculaire paleizen en forten, diep religieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen. Hier zijn ook diverse nationale parken met tijgers, neushoorns, olifanten en nog veel meer indrukwekkende flora en fauna.

Omzoomd door de Himalaya in het noorden, strekt het zich uit naar het zuiden tot aan de Indische oceaan. In het oosten ligt de Golf van Bengalen en de Arabische Zee in het westen. Door de enorme grootte van India vindt u hier een enorme diversiteit aan landschappen, een dergelijke variatie, dat u kunt zeggen, India is de wereld in het klein is.

De zuidelijk deelstaten Kerala en Tamil Nadu zijn befaamd om hun tempelsteden, theeplantages en tropische stranden.

Rajasthan is een van de kleurrijkste provincies. Hier ontdek je forten, maharadja-paleizen en schitterende festivals. Ladakh en Sikkim bieden boeddhistische kloosters en hoge Himalaya-toppen en behoren daarmee tot een van de meest afgelegen plekken op aarde. In Goa, aan de westkust, een provincie met Portugese invloeden in India, vind je heerlijke stranden en een kleine beetje hippiecultuur. En dan heb je nog de heilige Ganges-rivier en de steden Delhi, Mumbai, Chennai en Kolkata. Zo is en blijft India een boeiend land met heel veel afwisseling.

In het westen vindt u de prachtige Thar woestijn, een unieke ervaring om te slapen onder de sterren. Met 7000 kilometer kustlijn vindt u In het zuiden, westen en oosten mooie stranden, geschikt voor een mooie strandafsluiting. Hier zijn ook diverse mogelijkheden voor ayurveda behandelingen.

Terwijl u door het uitgestrekte land reist, wordt u begroet door verschillende nuances van keukens, religies, kunst, kunstnijverheid, muziek, natuur, landen, stammen, geschiedenis en avontuurlijke sporten. Of geniet van een yoga, meditatie of ayurveda retraite om alles los te laten en tot u zelf te komen.

India is ook hét land van feesten, festivals en jaarmarkten. Over het algemeen hebben de feesten een religieuze achtergrond. Sommige feesten hebben ook met gebeurtenissen uit de oudheid te maken. Daarbij vieren de Indiërs ook nog eens de wisseling van de seizoenen, de komst van de moesson en het oogsten. Dus als u in bent voor een feestje, dan moet je naar India gaan!

Reizen in India is een avontuur voor alle zintuigen. India is het meest kleurrijke land ter wereld!

स्वागत (svaagat) in India!