Zuid Afrika

de wereld in één land

Zuid-Afrika wordt niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd. Het landschap is prachtig en afwisselend. Naast schitterende flora heeft Zuid-Afrika natuurreservaten met een rijk wild- en vogelbestand.

Vakantie Zuid Afrika 

Ga op eigen gelegenheid, of onder begeleiding, op zoek naar de ‘Big Five’. Ook kun je kiezen voor safari’s in een privéreservaat, waar je in een open terreinwagen of te voet met een ranger de bush verkent. Het grootste aantal wildparken liggen in de noordelijke provincies van Zuid-Afrika, hoewel er ook in zuidelijker gelegen gebieden indrukwekkende wildparken te vinden zijn.

Bruisende moderne steden bestaan naast oases van rust. Kaapstad is een unieke metropool die gedomineerd wordt door de Tafelberg. Onderaan de berg vindt u de oude stad met historische gebouwen uit de V.O.C.-periode, maar ook moderne winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Trek er een dag voor uit om het Kaaps schiereiland ten zuiden van de stad te verkennen, waar o.a. het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop ligt.

Een bezoek aan het beruchte Robbeneiland voor de kust van Kaapstad werpt u terug in de tijd van de beruchte apartheidspolitiek, toen Nelson Mandela en vele andere vrijheidsstrijders hier jarenlang gevangen hebben gezeten.

Het schilderachtige wijngebied levert meer dan 300 verschillende soorten wijn op. Indrukwekkende gebergtes met grillige rotsformaties, steile kliffen, inheemse bossen, eeuwenoude moerassen vol met nijlpaarden en krokodillen, kabbelende beekjes, snelstromende rivieren, kilometerslange verlaten zandstranden, woestijnen die na de eerste regens veranderen in een bloementapijt… Het is slechts een korte typering van het afwisselende natuurschoon in Zuid-Afrika. En vergeet niet de kust van Zuid-Afrika. De Tuinroute is veelzijdig en menig natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. De kusten zijn ruig en spectaculair. Wat de zuidkust van Zuid-Afrika extra bijzonder maakt is dat je vanaf verschillende plekken in het juiste seizoen walvissen vanaf het land kunt spotten.

Zuid-Afrika is een unieke mix van heden en verleden. Een ongekende rijkdom aan cultuur en tradities, adembenemende landschappen, heerlijke wijnen en uitstekende safarimogelijkheden wachten op jou!