Hongarije

Folklore, gastvrijheid en heerlijke Hongaarse wijn

Een van de weinige landen zonder zee en strand, maar er zijn voldoende andere interessante steden en gebieden om te bezoeken.

Met een dijk van een hoofdstad, één van de bekendste Europese rivieren en een heel groot meer kan een vakantie naar Hongarije bijna niet meer stuk. Toch is het land meer dan de wereldstad Boedapest (waar maar liefst 10% van de Hongaren woont), want Hongarije heeft ook de Donau en het Balatonmeer.

Hongarije vakantie

Het Oost-Europese land heeft voor elke reiziger wat wils, van zonaanbidders tot watersporters en van cultuurfanaten tot actievelingen.

Juist een bezoek aan het binnenland laat het echte Hongarije zien, waarin folklore, gastvrijheid en heerlijke Hongaarse wijn heel belangrijk zijn. Hoewel het land heeft geleden onder verschillende buitenlandse overheersers, is er nog veel cultuur die kan worden opgesnoven in de talloze kleine plattelandsdorpjes.

Voor de natuurliefhebber zijn er verscheidene nationale parken, waaronder die van Aggtelek waar bijzondere karstgrotten te bewonderen zijn. Kortom, Hongarije heeft alles voor een heerlijke vakantie, echt alles, behalve een makkelijke taal.