FRANKRIJK

Du vin, du pain et du…. L’Amour

Frankrijk ligt in West-Europa en is het grootste land van dit werelddeel en de Europese Unie. Frankrijk is zo veelzijdig dat je er alles kunt vinden wat je wenst. Het is een groot land met een gevarieerd landschap, golvende graanvelden, beboste heuvels, velden vol zonnebloemen of lavendel, besneeuwde bergen en eindeloos lange stranden

Frankrijk is een land met een zeer eigen cultuur, waar de Fransen dan ook zeer trots op zijn. De term chauvinisme wordt al snel gekoppeld aan Frankrijk en haar bevolking. Wie objectief kijkt ziet dat het land in vergelijking tot veel andere landen inderdaad een zeer eigen identiteit heeft waar men al eeuwenlang voor strijdt. Dat zie je onder andere terug op de Franse wegen die vooral gevuld zijn met Franse automerken en de Franse winkels waar het vooral de mooie Franse producten zijn die nog steeds de boventoon voeren.

Frankrijk is misschien wel de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders. Of je nu de zonnige stranden van de Côte d’Azur wilt opzoeken, de bergen in gaat voor wandelingen of de wintersport of wilt ontspannen in de groene regio’s zoals Auvergne en Franche Comté: in dit gevarieerde, Bourgondische land kan het allemaal.

Natuurlijk niet de vergeten, Parijs, de hoofdstad, maar ook de stad van de liefde met zijn vele knusse restaurantjes en barretjes en zeer uiteenlopende bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, Basiliek van de Sacre Coeur, Montmartre, Arc de Triomph en de vele musea, is het er erg goed toeven voor stelletjes en echtparen.

Even veelzijdig als het natuurschoon is de Franse keuken. Overal in de karakteristieke restaurantjes schotelt men u de specialiteiten van de streek voor, die vergezeld van het traditionele stokbrood en overspoeld met een ‘vin rouge’, zeker het proberen waard zijn.

Waar wil jij naartoe?