Bhutan

Het koninkrijk Bhutan ligt in Zuidoost-Azië tussen China (Tibet) en India. De lokale bevolking noemt het eigen land Druk Yul (Land van de Draak) of Druk Tsendhen (Land van de Donderdraak). Dit gegeven is ook terug te vinden in de vlag van Bhutan. Van de donder wordt gezegd dat dat het brullen is van de Chinese draken. Bhutan is een klein koninkrijk dat verscholen ligt tussen de besneeuwde bergtoppen in het oostelijk Himalaya gebergte.

Het land is slechts 150 kilometer breed en 300 kilometer lang en beslaat een oppervlakte van ongeveer 47.000 km², daarmee is Bhutan qua grootte te vergelijken met Zwitserland en maar 1,4 x groter dan Nederland. Bhutan is naast dat het een bergland is, ook een arm land en het grootste deel van de bewoners is afhankelijk van de landbouw. Het toerisme heeft nog geen belangrijke betekenis in het land, mede door het beleid van de koning. Het land staat niet alleen bekend om zijn natuur, maar ook om de mooie kloosters, huizen en de bijzondere cultuur en leefstijl.

Het landschap bestaat voornamelijk uit berggebieden, indrukwekkende valleien, woeste rivieren, prachtige steden en dichtbegroeide bosgebieden. Verder staat het land bekend om de vele thema- en religieuze festiviteiten die er worden gehouden.

Koninklijke familie Bhutan

De koning van Bhutan maakt het toeristen (helaas) vrij moeilijk om het land binnen te komen. Om het land binnen te komen moet je álles (vliegtickets, hotels, belastingen, tours, gidsen, visum, tabaksbelasting en verzekering) vooraf regelen én betalen. Het is dus niet mogelijk om op de bonnefooi door Bhutan te reizen. Een vakantie in Bhutan is dus heel uitdagend. Bovendien zijn sommige plaatsen gesloten voor bezoekers en deze kun je ook alleen bezoeken met een (vooraf geboekte) lokale gids. Desondanks is Bhutan een geweldige bestemming vol natuurschoon en is het mogelijk om samen met de lokale agent van Reisbureau Acire deze bestemming wél te bezoeken.