Hong Kong

De combinatie van Oost en West

Hongkong, de stad waar oost en west samenkomen. Een bruisende wereldstad, waar het leven 24 uur per dag doorgaat. Ultra-moderne wolkenkrabbers in Kowloon en op Hongkong Island gaan hand in hand met traditionele dorpjes waar de vissers in hun typisch Chinese jonken uitvaren.

Bezienswaardigheden Hong Kong

Liefhebbers van winkelen wanen zich zeven dagen per week tot ’s avonds laat in het paradijs. Cultuurliefhebbers  kunnen hun hart ophalen in een van de vele interessante musea en tempels. Hong Kong, een staat waar oude tradities hand in hand gaan met moderne ontwikkelingen.

Sinds 1997 is het weer in handen van China, na een periode van 99 jaar. In heel Hong Kong kun je terecht voor culturele of actieve uitstapjes. Een dagje relaxen aan het strand behoort echter ook zeker tot de mogelijkheden.

Smeltkroes Hong Kong

Hong Kong is de smeltkroes van de Aziatische keuken. Een specifieke eigen keuken heeft het niet. Er worden gerechten uit heel Azië geserveerd. Hierdoor kunt u er milde, maar ook erg scherpe gerechten eten. Net waar je trek in hebt.

Hong Kong is een prima voor een citytrip maar ook zeker als stopover voor een reis naar Azië.