Nepal

ideaal voor de avontuurlijke reiziger

Nepal ligt tussen China en India en is ruim twee keer zo groot als de Benelux. Nepal ligt in het Himalaya gebergte en daardoor kent het land een ruige natuur waarvan grote delen nog ongerept zijn.

De geschiedenis van Nepal gaat ver terug. De zuidelijke regio’s zijn ongeveer 500 jaar voor Christus ontstaan. Nepal is een land dat vele rituelen en religies kent, wat terug is te zijn in de tempels van Hindoestaanse en Boeddhistische aard, het is dan ook het geboorte land van Boeddha.

Een reis naar Nepal is bijzonder en u hebt de garantie van een uniek en fascinerend avontuur. Het land van de Mount Everest, ontzagwekkende vergezichten en het Himalayagebergte.  Van de 10 hoogste bergen ter wereld, vindt u er acht in Nepal. Naast de hoge bergtoppen heeft Nepal een adembenemende natuur, indrukwekkende kloosters en bijzondere koningssteden. Heel bijzonder is ook dat het 75 % van het land boven de 3.000 meter ligt!

In Nepal zul je talloze openluchtmusea vinden en de vriendelijke bevolking zal u met open armen ontvangen. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toeristen, maar het is een bijzonder land om te bezoeken.

Verwonder je over de duizelingwekkende hoogteverschillen en geniet van de adembenemende vergezichten in dit gebied! Het land is zeer geschikt voor een actieve vakantie. Wat dacht u van de woeste rivieren tussen de bergen waar u kunt raften of van het maken van prachtige trekkings in het Annapurna gebied, maar ook roeien, zwemmen en hiken behoren tot de mogelijkheden bij Pokhara. Als u door Nepal reist, komt u de ene na het andere hoogtepunt tegen. Naast de prachtige groene rijsterrassen vindt u in Nepal ook prachtige natuurparken met apen, krokodillen, en tijgers!

Alle elementen op het gebied van natuur én cultuur zorgen er voor dat Nepal een unieke reisbestemming is!