Dubai

wereldstad in de woestijn 

Dubai staat bekend als een bruisende stad in aanbouw in het Midden Oosten. Want wie heeft er bijvoorbeeld nog nooit gehoord van Palm Island?

En wie had ooit gedacht dat het in een warm land als Dubai mogelijk zou zijn om van de skipiste af te sjezen? In Dubai kan het allemaal. Ook het oude gedeelte met kleurrijke soukhs, moskeeën en traditionele dhows en musea, waar je nog een stukje historie van de oude stad kunt proeven, zijn heel bijzonder.

De Creek scheidt de stad in Noord (Deira) en Zuid (Bur Dubai).De rest van het land bestaat voornamelijk uit zandwoestijn

Dubai vakantie

Heb je altijd al eens een bezoek willen brengen aan een moskee? In de Jumeirah Moskee in Dubai is dit mogelijk. Het is de enige moskee in Dubai die door niet-moslims mag worden bezocht. Op donderdag en zondag worden rondleidingen gegeven. Tip: Doe geen korte broek of rok aan en neem als vrouw een doek mee die kan dienen als hoofddoek. En vergeet niet je schoenen uit te trekken voordat je naar binnen gaat.

Een bezoekje waard is zeker de Burj Khalifah toren, maar dan moet je geen hoogtevrees hebben, want dit kantoorpand is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld (reserveer wel tijdig om deze toren te bezoeken).

En extra luxe op vakantie? de Bur Al Arab is het enigste 7 * hotel ter wereld en staat in Dubai.