Argentinië 

het land van zes continenten

Wie kent Argentinië tegenwoordig niet! Iedereen heeft wel eens van Maradonna, Evita Peron en Che Guevara gehoord, en het land van onze eigen Koningin Máxima Zorreguieta!

Het land van de Tango, een opzwepende dans op indringende muziek! Maar wist je ook dat het grootste gedeelte van de bevolking van Argentinië oorspronkelijk uit Europa komt? Of dat de Argentijnen wereldkampioen vleeseters zijn? Dat je in Argentinië met twee valuta’s kunt betalen? Dat je in dit land zelfs pinguïns kunt tegenkomen? Argentinië kent vele gezichten.

Argentinie landschappen

De landschappen en klimaten zijn zeer gevarieerd; van noord naar zuid en van west naar oost. Zo zijn er droge zandvlaktes, grote savannevlaktes, een prachtig berglandschap en zelfs gletsjers! Ook heeft Argentinië een uitgebreide flora en fauna. Je kunt dit alles bekijken door deel te nemen aan de vele excursies, maar je zou ook alleen op pad kunnen gaan. Argentinië is een contrastrijk land waar op vele verschillende wijzen en plekken van schoonheid en vertier kan worden genoten.

Argentinie vakantie!

Er bestaat één grote gemene deler: de warme gastvrijheid van de bevolking. Deze is toch wel weer een typisch Zuid-Amerikaanse karakteristiek. Anders dan men misschien zou verwachten, is internationaal toerisme een relatief nieuw gegeven. Eén ding is in ieder geval zeker: je gaat je in dit land niet snel vervelen!