CYPRUS VAKANTIE

bijzonder, kleinschalig en authentiek

Cyprus is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee, en wat dit heerlijke zonovergoten vakantie-eiland zo bijzonder maakt is de charme van het eiland en de natuurlijke vriendelijkheid van de mensen. Cyprus is een bijzonder veelzijdig eiland met een benijdenswaardig klimaat, spectaculair natuurschoon, zonnige goudgele stranden, koele weelderig begroeide bergen en interessante culturele bezienswaardigheden. Overal op het eiland liggen forten en Byzantijnse kerken en kloosters, waar u het rijke verleden van Cyprus kunt beleven.  Cyprus is het eiland van Aphrodite, de godin van de liefde, de vruchtbaarheid en de schoonheid. Deze godin zie je veel terug in verhalen en afbeeldingen over Cyprus.

Vakantie Cyprus

Cyprus biedt meer dan zon, zee en strand. Het geeft  meer dan voldoende afwisseling. In verschillende moderne middelgrote steden kunt u een gezellige dag beleven. Op de vele zonnige terrasjes kunt onder het genot van een verkoelend drankje heerlijk uitrusten van bijvoorbeeld een middag winkelen.

Geeft u de voorkeur aan meer rust, natuur en (wandel of fiets) tochten dan biedt het heuvelachtige en bergachtige binnenland met haar schilderachtige dorpjes meer dan genoeg mogelijkheden om uw dag en zelfs uw hele vakantie door te brengen.

De geringe afstanden, de goede wegen en doordat criminaliteit zo goed als een onbekend verschijnsel is op dit eiland maakt het mogelijk om optimaal van al deze veelzijdigheden te genieten.

Het toerisme op Cyprus concentreert zich vooral op de plaatsen Ayia Napa, Larnaca,  Limassol, Polis en Paphos. De hoofdstad Nicosia wordt vooral bezocht door dagjesmensen en zakenlui. Naast de V.N.-bufferzone en de grensovergang naar Noord-Cyprus heeft de stad toeristen weinig te bieden.