Kroatië

watervallen, oude steden, architectuur en strand

Kroatië is een een van de prachtigste landen in het zuiden van Europa

Kroatië ligt in het zuidoosten van Europa aan de Adriatische zee. Het land is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire zomervakantie bestemming. Steeds meer mensen ontdekken Kroatië als een geweldig vakantieland! De kust is uitzonderlijk mooi en de stranden zijn uitgebreid… Langs de kust zijn mooie havenplaatsjes te vinden. Ook het binnenland is uniek te noemen. U kunt er groene wouden en watervallen vinden.

Kroatië heeft veel verschillende gezichten. De uitzichten lopen uiteen van oude bossen tot rotsachtige hoogvlakten en ook strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In de zomermaanden liggen de temperaturen op een vergelijkbaar niveau als de Franse Riviéra, maar de prijzen liggen een stuk lager.

Ook voor cultuurliefhebbers is genoeg te zien. Dubrovnik is een prachtige kustplaats in de regio Dalmatië. Volgens velen is dit een van de mooiste kustplaatsen aan de Adriatische zee. De stad is ontstaan in de 7e eeuw.

De Adriatische zee / kust is bijzonder de moeite waard! Naast mooie (rost)stranden zijn er ook talloze eilanden te vinden die een bezoekje met de boot absoluut de moeite waard zijn.

Pula, met zijn historische arena en acht Nationale parken maken een bezoek aan Kroatië compleet.