De Verenigde Staten 

Groot, groter, grootst

Amerika, het beloofde land, het land van onbegrensde mogelijkheden. Een imponerend continent. 50 staten maar meer dan zoveel verschillen.

Amerika heeft al jaren een magische aantrekkingskracht op mensen. Immigranten zochten er hun vrijheid, toeristen verwonderden zich over de grootsheid van het land, de gebouwen en de steden. Toch is Amerika ook een land van grote contrasten. Amerikanen zijn open-minded maar ook bekrompen. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam, maar tegelijk ontzettend individualistisch. Arme sloebers leven naast rijke stinkerds en er zijn zowel grote steden met enorme wolkenkrabbers als eenzame boerderijen in the middle of nowhere.

Verder heeft Amerika een afwisselende natuur. U vindt er kale woestijnen, subtropische moerassen, langgerekte meren, eindeloze prairies, hoge bergen tot bijna 6200 meter en laaglanden tot meer dan 90 meter onder zeeniveau.

Ook zijn er heel veel mooie stranden. Er is geen ander land waar meer te beleven is en meer te zien is dan in de Verenigde Staten en waar een combinatie tussen natuur, stad en cultuur heel makkelijk te maken is.

Het klimaat wisselt enorm. In het noordelijke Alaska kan het extreem koud zijn, terwijl het in het zuidelijke Florida altijd warm is.

Amerika, groot, groter, grootst!