Panama

meer dan alleen het kanaal

Wie aan Panama denkt, denkt waarschijnlijk direct aan het wereldberoemde Panamakanaal. Maar Panama is zoveel meer dan dat!

Zo is er bijvoorbeeld de wereldstad Panama City, waar heden en verleden elkaar in de verschillende stadsdelen ontmoeten. En het prachtige Soberanía National Park, dat rondom het Panamakanaal ligt. Dit is één van de beste plekken om veel vogels te spotten zoals o.a. de baardkoekoek, winterkoning, trogon, motmot, rosse tijgerroerdomp, leljacana en verschillende soorten kolibrie’s en valken. Daarnaast leven in dit nationale park ook apen, leguanen, kikkers, agouti en capibara’s. Ook vind je in dit land de idyllische eilandenarchipel San Blas waar de beroemde Kuna Yala indianen volgens eeuwenoude gebruiken en tradities leven.

Hier beleef je het pure Robinson Crusoe gevoel op meer dan 300 idyllische eilandjes met wuivende kokospalmen. Puur genieten! En op Bocas del Toro kun je heerlijk ‘Caribisch’ relaxen.

Maak kennis met de veelzijdigheid van deze prachtige bestemming want er is een geweldige diversiteit aan exotische vogels, bijzondere vissoorten, koraalriffen, dolfijnen, zeeschildpadden en tropisch regenwoud met aapjes, luiaards en felgekleurde kikkertjes. Grote delen van de archipel zijn beschermd natuurgebied.

De moeite waard om te bezoeken zijn de uitgestrekte koffieplantages in de omgeving van Boquete. Boquete heeft rijke tropische flora en fauna, bruisende rivieren en watervallen.  Guaymi (Ngobe Bugle) indianen leven in afgelegen dorpen. Het prettige, frisse klimaat (‘eeuwige lente’) en de prachtige natuur maakt Boquete de ideale hiking bestemming. De rivieren behoren tot de beste ter wereld voor avontuurlijk raften en kajakken. De lokale bevolking noemt Boquete ook wel de ‘Vallei van de Eeuwige Lente’ genoemd. En gelegen in de hooglanden van Chiriqui op  een hoogte van circa 1.060m, in een vallei omringd door eindeloos groene heuvels en uitzicht op vulkaan Baru.