België

De gastvrijheid van onze zuiderburen

Ten zuiden van ons land ligt België. Een land waar ze deels Nederlands en deel Frans spreken. Een land ideaal voor een weekendje weg, een stedentrip of genieten in de natuur. België heeft voor toeristen heel wat te bieden.

Hou je van wandelen, sport en natuur? Dan zijn de Ardennen, de groene long van België, de ideale bestemming. Liever fietsen of genieten van het strand? Dan is de kust van België helemaal perfect.

Hou je meer van een stedentrip? België heeft diverse leuke steden om te bezoeken. De prestigieuze kunststeden bieden talloze mogelijkheden om diverse dagen door te brengen, ook als je geen geschiedenis-, architectuur- of cultuurliefhebber bent. Steden als Brussel, Gent, Brugge, Antwerpen, Luik, Leuven, Mechelen en Hasselt zijn echt de moeite waard.

De Belgen houden van gastronomie. Ze eten graag lekker laten je graag kennis maken met hun bier- en kaasspecialiteiten, en natuurlijk ook van hun chocolade en pralines. Hun frieten zijn gewoonweg legendarisch.

Maar bovenal wordt er in België plezier gemaakt: het culturele leven heeft België ook een ruim aanbod met tentoonstellingen, concerten, festivals en theatervoorstellingen. Ook het nachtleven is een feestje.