Israël

Israël of de Staat Israël is een land in Azië, het Midden-Oosten en de Levant en vormt samen met Egypte, een continentale brug van Azië en Europa met Afrika. Israël is het enige land met een Joodse bevolkingsmeerderheid. In het Midden-Oosten is Israël ook het enige land zonder islamitische bevolkingsmeerderheid en samen met Turkije en Iran een van de drie niet-Arabische landen.

Israel vakantieland

Israel, een zeer gevarieerd vakantieland waar u niet van uitgekeken zult raken. De geschiedenis is overal zichtbaar in een zeer dynamische samenleving die continu verandert en met de tijd meegaat: historische steden en hoge kantoorgebouwen van glas en beton, archeologische opgravingen en moderne architectuur, droge woestijnen, zoete meren en prachtige stranden. In het oude Jeruzalem en het gebied er om heen is het niet moeilijk voor te stellen hoe het duizenden jaren geleden moet zijn geweest.

Het moderne gedeelte vind je in het trendy Tel Aviv en de  gezellige badplaats aan de Middellandse Zee Netanya of de bekende strandbestemming Eilat aan de Rode Zee.

Ook het landschap is heel gevarieerd naast de heerlijke stranden: van sneeuw op de bergtoppen in Hermon tot aan de woestijn van Negev.

En omdat het land qua oppervlakte niet al te groot is, is het goed mogelijk om veel van het land in relatief korte tijd te zien.