Mexico

Mayas, un Abrazo en Toltekens

Cultuurhistorisch gezien steekt Mexico met kop en schouders boven de andere landen uit. Mexico is een land van contrasten: in landschap, in bevolking en in cultuur. Deze contrasten maken Mexico tot een uniek vakantieland

Er zijn volkeren tegen die niet alleen prachtige en indrukwekkende gebouwen en zelfs hele steden neer hebben gezet, maar die zich ook nog eens generaties lang moesten weren tegen de invloed van concurrerende stammen en uiteindelijk tegen de Spanjaarden.

Mexico is een land van kleurrijke fiëstas en boeiende contrasten. In het achterland van het schiereiland Yucatan vindt u de monumenten van de verloren gegane pracht van de mysterieuze culturen van de Mayas en de Tolteken. Droge woestijnvlaktes, tropische regenwouden, prachtige koraalriffen, een helderblauwe zee, witte stranden en hoge bergen karakteriseren het betoverende landschap van Mexico.

U kunt ‘à la Fiesta Mexicana’ vakantie vieren in de badplaats van wereld allure Cancun, of kiezen voor de lieflijkheid van het vissersplaats Playa del Carmen. En dan de bevolking. Hoewel de meerderheid van de Mexicanen mesties is (een mengeling van indiaans en Spaans bloed) zijn er nog altijd 59 indianengroepen.