De Filipijnen, een paradijs in Azië. Ruim 7000 eilanden, prachtige stranden, groene natuur, beroemde rijstterrassen, een interessante cultuur en een kleurrijke onderwaterwereld. Nergens ter wereld vind je een zodanige grote diversiteit aan landschappen op één locatie terug.

Filipijnen eiland hoppen

De Filipijnen zijn ideaal om te gaan eilandhoppen. De meest bekende eilandgroepen van de Filipijnen zijn de eilanden van Visayas, Mindanao en het hoofdeiland Luzon, waar ook de hoofdstad Manila op ligt. De Filipijnen hebben veel bezienswaardigheden, verschillende plaatsen op de Filipijnen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Filipijnen behoren ook al jarenlang tot een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld en ook voor surfen kunt u zeker in de Filipijnen terecht.

De Filipijnen, een republiek in Zuid Oost Azië heeft opvallend heel veel westerse kenmerken. Door de langdurige kolonisatie van Spanje en later de Verenigde Staten is dit terug te zien in het land. Hierdoor is het land ook overwegend katholiek en zul je hier weinig tempels zien. Na de onafhankelijk in 1946 bleef Engels de voertaal in de Filipijnen, hierdoor kun je ook zeer goed terecht met deze taal in de Filipijnen.

Vervoer op de Filipijnen is over het algemeen per vliegtuig, boot en auto. Binnenlandse vluchten zijn soms nodig om de lange afstand tussen de eilanden te overbruggen. Een treinreis zul je hier waarschijnlijk niet maken, want er is alleen op Luzon één treinverbinding van Manila naar Legazpi. In de steden zult je vooral gebruik maken van jeepney’s, tricycle’s en habel-habels.

Het land dankt zijn naam aan de heer Ruy López de Villalobos, een Spaanse ontdekkingsreiziger (1500-1546) die als eerste Europeaan in 1543 op expeditie ging naar de Filipijnen, wat destijds bekend stond als de San Lorenzo archipel. Hij gaf de archipel een andere naam: Las Islas Filipinas vernoemd naar de toenmalige kroonprins van Spanje Filips II.

Binnenkort online: veelzijdigfilipijnen.nl