DE SEYCHELLEN

kleurrijke contrasten

De Seychellen zijn een eilandengroep in de Indische Oceaan bestaande uit vele grote en kleine eilanden. Slechts vier graden ten zuiden van de evenaar ligt dit paradijs dat duizend mijl van het vaste land verwijderd is.

De belangrijkste eilanden zijn Mahé, Praslin en La Digue. Het is een land met kleurrijke contrasten. De Seychellen zijn nog vrij ongerept. Er zijn vele verlaten stranden, bijzondere vogels en planten en reuzenschildpadden die hier nog vrij in de natuur leven. De verschillende eilanden hebben ieder hun eigen charme, maar zijn allemaal stuk voor stuk een tropisch paradijs.

Het heeft een unieke ligging, want het ligt buiten het gebied van tropische stormen en hoogbouw is er verboden.
De meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond. Er is geen inheemse cultuur maar bepaalde aspecten van de Afrikaanse oorsprong zijn wel bewaard gebleven.

Om de Creoolse tradities hoog te houden heeft de overheid een nationale muziekschool opgericht. Leerlingen krijgen hier bijvoorbeeld les in de ‘sombre moutia’, een typische dans van de Seychellen met sterke Afrikaanse en Madagaskische ritmes.

Dit maakt van de Seychellen een zeer diverse bestemming.