Vietnam

Dongs en goodnight Saigon

Vietnam heeft veel te bieden: een rijk koloniaal verleden, tientallen verschillende bevolkingsgroepen, oude tradities, schitterende natuur, prachtige stranden en heerlijk eten.

Het is er schoon en veilig en de bevolking is vriendelijk. Vietnam heeft voor elk wat wils. Vietnam is een land dat razendsnel verandert sinds in 1986 de ‘doi moi’ werd ingezet: de nieuwe economische politiek die ook de samenleving heeft bevrijd en het toerisme een impuls heeft gegeven. Vietnam is misschien wel één van de meest fascinerende bestemmingen van Azië.

Je vindt er een schitterende natuur met prachtige heuvel- en berggebieden, vlakke rivierdelta’s met eindeloze rijstvelden en langgerekte stranden met prachtige baaien en kristalhelder water. Ook cultureel heeft Vietnam, met haar ruim 4000 jaar oude geschiedenis en een rijk koloniaal verleden, veel te bieden.

Vietnam en oorlog zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken. Iedereen kent Billy Joels monsterhit ‘Goodnight Saigon’ en de wrede beelden uit Amerikaanse oorlogsfilms. Maar Vietnam is zoveel meer dan dat. Sinds de val van het communisme begin jaren negentig, hebben steeds meer mensen kennis kunnen maken met de overweldigende schoonheid van het land. De woeste bergen, felgroene rijstvelden, paradijselijke stranden en de tropische jungle zijn een lust voor het oog.

Voor meer Vietnam inspiratie kan je ook hier kijken: Veelzijdig Vietnam