Cuba

steek die sigaar maar op onder het genot van rum en muziek!

Cuba, een land van de sigaren, rum, jaren ’50 auto’s en de opzwepende muziek op iedere hoek van de straat. Maar Cuba heeft meer. De stranden zijn hier prachtig wit en uitgestrekt. De kalme azuurblauwe zee is hier ideaal om in te zwemmen. Maar je doet het land te kort als je niet van je resort afkomt. Er zijn in Cuba een aantal prachtige steden, sommige staan zelfs op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In deze steden leer je het echte karakter van het land kennen.

In de hoofdstad Havana zijn nog veel plaatsen te vinden die herinneren aan de revolutie, maar ook een stukje Nederland zal je hier terug vinden in verband met de vele Nederlands gele bussen die geschonken zijn door Nederland. Verder is de stad vol met sfeervolle straten en pleintjes, musea en prachtige barokke architectuur. Het is volop genieten van de muziek, de grote boulevard en de prachtige oude barokke kathedralen.

De binnenlanden van Cuba zijn prachtig en hier kom je de bekende tabaksplantages en sigarenfabrieken tegen. Binnen Cuba liggen er een aantal nationale parken. De Viñalesvallei, met de beroemde tabakshuisjes en de “gekleurde” kalksteenrotsformaties en Pinar del Río, met zijn koffie- en tabaksplantages, zijn één van de mooiste natuurparken in Cuba.

Het straatbeeld in Cuba is jarenlang bepaald door de oude Amerikaanse auto’s die er rondreden. Het was sinds 1959 verboden voor Cubanen om een nieuwe auto te kopen en ze deden er dan ook alles aan om de auto’s die er waren zo lang mogelijk te laten rondrijden. Dit beeld gaat jammer genoeg veranderen aangezien het tegenwoordig is toegestaan om een nieuwe auto te kopen. Het zal echter nog vele jaren duren voordat alle auto’s in het land vervangen zijn, omdat veel Cubanen die niet kunnen betalen. Cuba een veelzijdig land met heel veel mogelijkheden van strand vakantie met excursies of een rondreis waar je alle mooie stukken van Cuba zult zien

Het straatbeeld in Cuba is jarenlang bepaald door de oude Amerikaanse auto’s die er rondreden. Het was sinds 1959 verboden voor Cubanen om een nieuwe auto te kopen en ze deden er dan ook alles aan om de auto’s die er waren zo lang mogelijk te laten rondrijden. Dit beeld gaat jammer genoeg veranderen aangezien het tegenwoordig is toegestaan om een nieuwe auto te kopen. Het zal echter nog vele jaren duren voordat alle auto’s in het land vervangen zijn, omdat veel Cubanen die niet kunnen betalen.

Een bijzondere stad is Santa Clara. Che Guevara won hier in 1958 de slag tegen generaal Batista, waardoor het communisme definitief zegevierde. In het centrum is zijn mausoleum, een museum met zijn kleding, geweren en een monument ter nagedachtenis aan de beroemde Che Guevara.

Cuba, een veelzijdig land met heel veel mogelijkheden: strand, excursies en rondreizen.