Tunesie

kleurrijke cultuur en witte stranden.

Vakantieland Tunesië is een zeer gastvrij land met eeuwenoude tradities en een rijke historie die tot ver voor onze jaartelling teruggaat. Tunesië is de kleinste staat van de zogenaamde Maghreb, die bestaat uit de landen Algerije, Marokko, Libië, Mauritanië en Tunesië.

In Tunesië waan je je in een hele andere wereld, terwijl het toch maar slechts drie uur vliegen is. De warme stranden lijken dan wel vertrouwd, maar slenterend door een levendige soukh komt men ook snel tot de conclusie dat men in een heel andere wereld is beland.

Snuif de geur maar eens van al die Oosterse kruiden, kijk naar de fonkelende gouden sieraden en hoor de Arabische muziek die altijd wel ergens uit een minuscuul winkeltje schettert en afdingen hoort daar natuurlijk bij.

En ben je fan van Star Wars films? Bezoek dan vooral Matmata. Deze omgeving lijkt wel op een maanlandschap en was decor voor de Star war films. Overal in het dorp zijn grotwoningen waar al eeuwenlang Berberfamilies wonen.

Tunesië is een geliefd vakantieland met een kleurrijk straatbeeld vol geluid, prachtige stranden en woestijnen. Kortom, de sprookjes uit duizend-en-één-nacht worden in dit land werkelijkheid. Sesam open u!