Guatemala

het land van de eeuwige lente

De roemruchte mythes van de Maya’s, reusachtige uitgedoofde vulkanen, tropisch regenwoud en kleurrijke stadjes zijn slechts enkele hoogtepunten die Guatemala te bieden heeft.

Het land van de eeuwige lente, zoals Guatemala liefkozend genoemd wordt, is een van de kleurrijkste landen ter wereld. Afstammelingen van de Maya’s leven er volgens eeuwenoude tradities en dragen vaak nog prachtige klederdracht.

Ruïnes van tempels, piramides en paleizen in het vaak moeilijk begaanbare regenwoud maken van een reis naar Guatemala een onvergetelijk avontuur.  Naast een gemengde bevolking, die globaal is onder te verdelen in drie groepen, zult u een zeer divers landschap aantreffen.

Natuur en cultuur Guatemala

Met zijn spectaculaire vulkanen, dichte jungle, ruige bergen en grote meren is Guatemala volgens velen het mooiste land van Midden-Amerika. Guatemala is in het verleden nogal eens het toneel geweest van burgeroorlogen, maar sinds 1996 heerst er vrede en democratie. Vanaf dat moment is het land meer in trek geraakt bij toeristen. Het heeft het hele jaar door veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en recreatie. Rond Kerstmis en Pasen is het hoogseizoen, vanwege de kleurige fiësta’s die in deze periodes plaatsvinden.