Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek vind je ruim 600 km parelwitte zandstranden, helderblauwe zeeën, mooie bergen met tropische beplanting, oeroude grotten en adembenemende zonsondergangen. De Dominicaanse Republiek, met als hoofdstad Santo Domingo, ligt in het Caraibisch gebied, op het eiland Hispaniola. Dit Spaanstalige land heeft een rijke historie, een prachtige natuur en schitterende witte stranden met hoge palmbomen.

Maar de Dominicaanse Republiek heeft meer te bieden. De noordkust is bijvoorbeeld één van de beste plekken om te windsurfen en kiteboarden. Daarnaast kan men op het schiereiland Samaná walvissen kijken van januari tot en met maart.

Opvallend op het eiland zijn de houten huisjes die geschilderd zijn in alle kleuren van de regenboog. Dit houdt de boze geesten buiten de deur. De nationale dans en aanstekelijke muziek van de merengue zorgen altijd voor gezelligheid en een fantastische sfeer. Dit land staat naast de merengue ook bekend om haar lekkere rum, hét basis ingrediënt van de overal te verkrijgen cocktails.

Vakantie Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een veelzijdige bestemming. De natuurliefhebbers prijzen het land om de meer dan dertig natuurparken en de watersportliefhebbers om haar vele mogelijkheden en de schitterende stranden. Naast de sportieve activiteiten zijn er genoeg mogelijkheden om eens lekker verwend te worden in één van de luxe all inclusive resorts waar de Dominicaanse Republiek ook bekend om staat. Dit land kent een ongekende charme en is het verkennen meer dan waard.

Vanwege het prettige klimaat is de Dominicaanse Republiek het hele jaar door een fijne bestemming.