COLOMBIA

Colombia is in grootte het 26e land ter wereld en strekt zich uit van het Caribisch gebied in het noorden tot de Amazone in het zuidoosten.

Colombia is het land van de wereldberoemde salsa feesten in Calí, de legendarische Pablo Escobar en de historische steden zoals Bogotá, Medellín en Cartagena, de verloren beschavingen van de Ciudad Perdida, het tranquillo sfeertje en niet te vergeten de beroemde koffiestreken!

De stranden aan de Caribische kust van Colombia zijn adembenemend en zullen zonder twijfel een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Aan de ene kant is een groene wildernis met de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada en aan de andere kant kijk je uit over een witte kustlijn die overgaat in meer dan 1000 kilometer strand met het helblauwe water van de Caribische zee.

Santa Marta is de oudste stad van Colombia en wordt ook wel de poort naar de “nieuwe wereld” genoemd. Vanuit hier kan je een bezoek brengen aan Tayrona National Park, het leefgebied van talloze vogels, zoogdieren en reptielen. Het park is bijzonder omdat er twee ecosystemen zijn: bergen en zee.

Medellín, een zeer grote stad met ruim vijf miljoen inwoners staat meer bekend om zijn roerige verleden omdat drugsbaron Pablo Escobar de stad in de jaren 80 van de vorige eeuw in zijn macht had. Nadat zijn drugsbendes waren opgerold veranderde de stad in een bruisende en hippe stad die je zeker niet mag overslaan.

Cartagena de Indias was in de zestiende eeuw een belangrijke stop voor de zilvervloot. Deze koloniale stad is met een indrukwekkende stadswal door de jaren heen perfect bewaard gebleven.

In Bogotá woont een smeltkroes van mensen uit het hele land. Hierdoor is de stad zeer divers en multiculturee met daarbij een mix van moderne en koloniale architectuur. Bogotá is een verrassend groene stad met veel parken, het beroemde Andesgebergte in het oosten en met prachtig uitzicht op de heiligdommen van Monserrate en Guadalupe.

De grote bruisende steden in Colombia worden afgewisseld met pittoreske historische plaatsjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Colombia het land waar je in een hangmat kan chillen op een bountystrand en dit kan afwisselen met een spannende trekking door de Amazone.