Egypte

Sfynxen, pyramides, tempels en een prachtige onderwaterwereld

Het land met een intrigerende rijke geschiedenis en vele cultuurschatten uit lang vervlogen tijden is één van de oudste vakantieoorden ter wereld en kent ook een van de oudste beschavingen ter wereld. Het land wordt ook wel het land van de farao’s, de Nijl en de magische onderwaterwereld genoemd.

Buiten de fascinerende piramides en de tempels staat Egypte bij toeristen bekend als een duikparadijs. De Rode Zee biedt duikers en snorkelaars schitterende onderwatertaferelen: kleurrijk koraalrif en veel verschillende soorten vis. Een bestemming die geschikt is voor diverse doelgroepen.Voor Hurghada, Marsa Alam, Dahab en Sharm el Sheikh liggen diverse huisriffen. Zo van je hotel de zee in en genieten van een prachtige onderwaterwereld.

De beroemdste historische monumenten zijn de piramides en de tempels rondom Gizeh, Luxor en Aswan. Het hectische Caïro is de grootste stad van het Afrikaanse continent. Hier vind je sporen van de oude Egyptische beschaving, de Griekse en Romeinse Oudheid, het Midden-Oosten, Afrika en het moderne Europa en heeft daarmee verbazingwekkende diversiteit in cultuur.

Een Nijlcruise is dé manier om Egypte met al haar schatten te ontdekken en een ervaring om nooit te vergeten. Bewonder de schoonheid van het landschap, ontmoet de vriendelijke bevolking en vergaap je aan de rijkdom van de kunstschatten.