Ecuador 

Culturele rijkdom en overweldigend natuurschoon

Ecuador is het kleinste land van de Andes, maar qua diversiteit laat het zich moeilijk naar de kroon steken. Binnen een kleine 260.000 km², zijn verschillende klimatologische zones te vinden, de reiziger kan binnen een paar uur tijd van regenwoud jungle naar de hoge toppen van de Andes reizen.

Het zijn de verhoudingsgewijs korte afstanden en de afwisseling van het landschap die het reizen in Ecuador aantrekkelijk en comfortabel maken.

Daarbij kent het land een kleurrijke cultuur; er leven maar liefst 13 verschillende inheemse bevolkingsgroepen die hun traditionele identiteit hebben behouden.

Galapagos

Ecuador is ook het land van de Galapagoseilanden en liggen op ongeveer 1000 kilometer vanaf de kust van Ecuador. De Galapagos archipel is staat vooral bekend om zijn bijzondere natuurschoon en indrukwekkende fauna: reuzenschildpadden, zeeleeuwen, pinguïns, zeeleguanen en verschillende vogelsoorten kunnen allemaal worden gezien en benaderd. Het landschap van de eilanden is behoorlijk onvruchtbaar en vulkanisch, maar zeer indrukwekkend. De Galapagoseilanden zijn sinds 1978 benoemd tot Wereld Erfgoed. Toeristen worden slechts beperkt toegelaten en moeten altijd begeleid worden door een gecertificeerde gids.

Ecuador is een land van verscheidenheid. Waar je ook komt, de omgeving en de cultuur is altijd verschillend. Je kunt er uitstekend wandelen of trektochten maken onder begeleiding van een gids.