Barbados

Barbados

Little England of Bimshire

Een tropisch klimaat en vele stranden om een duik in zee te nemen, dat is een korte samenvatting van Barbados. Dit paradijsje in de Caribische Zee heeft alles wat je wenst voor een verre vakantie.

De schitterende koraalriffen en de vele baaien zorgen voor een ultiem vakantiegevoel! Mede ook door de vele wrakken die hier zijn. Ook wordt er veel aan watersporten gedaan, zoals: kitesurfen en windsurfen vooral aan de oostkust.

En naast de sportactiviteiten is er verder van alles te beleden: de hoofdstad van Barbados is een ‘shopwalhalla’ met veel winkeltjes, boetiekjes en handwerkateliers. In deze hoofdstad vind je ook het Nationaal Museum en een van de oudste parlementsgebouwen van de wereld.

Verspreid over de hele westkust vind je de mooiste en beroemdste baaien, waaronder Six Men’s Bay, Reads Bay, Sandy Lane Bay en Batts Rock Bay. De west- en zuidkust zijn de ideale gebieden om te duiken.

Een andere aanrader is het historische stadje Speightstown, een levendig stadje met lokale marktkraampjes en diverse kenmerken waar de koloniale banden met Engeland terug te vinden zijn.

Barbados is echt een bestemming voor een strandvakantie. Het dagelijks leven speelt zich dan ook vooral af langs de kust. Maar het binnenland van het eiland is ook zeker bijzonder. Natuurliefhebbers trekken het binnenland van Barbados in. Hier vind je het natuurpark het Barbados Wildlife Reserve met de green monkeys, schildpadden, leguanen en slangen te vinden. Meer de hoogte in? Beklim dan de Mount Hillaby (circa 340 m).

Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Welshman Hall Gully, de Harrisons Caves, het Sunbury Plantation house en het Codrington College.