Abu Dhabi 

modern maar toch vol oorspronkelijke tradities

Abu Dhabi is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten.

De gelijknamige stad is de hoofdstad van het emiraat en van de Verenigde Arabische Emiraten. Net als Dubai maakt ook Abu Dhabi een stormachtige ontwikkeling door. Vanwege het meer conservatieve beleid dat Abu Dhabi altijd gevolgd heeft, is er een achterstand op Dubai die in rap tempo ingehaald wordt. Abu Dhabi is een prachtige stad vol ambitie maar wel met behoud van veel oorspronkelijke tradities. Onder het bewind van de pro-westerse sjeik Khalifa bin Zayed slaat Abu Dhabi een nieuwe koers in. Het is een van de rijkste steden in de wereld en heeft een authentiek karakter en een hoge mate van vriendelijkheid en tolerantie.

Rondom de oude stad worden tal van moderne projecten weggezet die ervoor moeten zorgen dat Abu Dhabi ook op de kaart gezet wordt als toeristische bestemming.

Abu Dhabi heeft veel te bieden. Van shoppen in grote winkelcentra tot heerlijk flaneren  over de boulevard of relaxen op een van de mooie stranden en het bezoeken van cultureel erfgoed. Ook De havengebieden en pieren zijn populair om ’s avonds met vrienden, familie of geliefden te vertoeven. Samen picknicken, dansen, zingen en praten op de rotsblokken langs de kust en tussen de schepen is de normaalste zaak van de wereld hier.

Abu Dhabi is meer Arabisch dan het bekende Dubai. Je merkt dat in de mengelmoes van mensen op straat, de winkels, de restaurants en het feit dat tijdens het gebed in de moskeeën er aanzienlijk minder mensen op straat te vinden zijn.

Grote toeristische trekpleisters in Abu Dhabi zijn de Sheikh-Zayed-moskee, deze is van donderdag tot en met zaterdag geopend voor publiek. Ook het historische  Yas Island is een bezoek waard, een aangelegd eiland helemaal gericht op entertainment en vermaak.

Abu Dhabi ontpopt zich de afgelopen jaren ook steeds meer als een strandbestemming met vele prachtige zandstranden zoals Saadiyat Island.

Abu Dhabi is de best geplande stad van het midden oosten. Het is een mooi gestructureerde schone stad met de prachtigste tuinen en boulevards voor een  ultieme vakantie. Tijdens uw vakantie of citytrip mag u zeker niet een bezoek aan de Ferrari World vergeten.