Taiwan

een eiland vol schoonheden

Taiwan is een verrassende bestemming die tot op heden door nog maar weinig reizigers  is ontdekt als vakantieland.

Het eiland Taiwan ligt 160 kilometer ten zuidoosten van China en is kleiner dan Nederland. Aan de westkust ligt een smalle strook land waar 90 % van de bevolking woont in de hoofdstad Taipei, het oosten van Taiwan bestaat voornamelijk uit grillig, rotsachtig kustgebied. In het midden ligt de berg Yu-Shan en deze berg is met 3952 meter het hoogste punt in Noordoost-Azië op de bergen in de Himalaya na.

De Portugese zeevaarders noemden Taiwan al ‘Ilha Formosa’ wat prachtig eiland betekent. En ze hadden gelijk! Taiwan, ondergedompeld in de traditionele Chinese cultuur, heeft bruisende metropolen, heel veel unieke tempels, weelderige tropische landschappen, en enkele van de hoogste bergen van Noordoost-Azië.

Taipei

De steden van Taiwan zijn levendig met een mengelmoes van traditie en moderne invloeden. Hier kunt u genieten van de Chinese keuken, een Chinese opera bezoeken of ontspannen in een traditioneel Chinees theehuis. Kunstliefhebbers hebben ook niet te klagen, de hoofdstad Taipei bevat een indrukwekkend museum dat meer dan een half miljoen Chinese kunstvoorwerpen herbergt en daarmee het middelpunt van de Chinese cultuur en traditie vormt.

Bovendien staan de Taiwanezen bekend als bijzonder vriendelijke en gastvrije mensen die over het algemeen enorm hun best doen om toeristen te helpen of op hun gemak te stellen.

Net als China heeft Taiwan ook een geweldig spoornetwerk waar je het eiland prima mee kan verkennen.