CAMBODJA, ONGEREPTE NATUUR EN EEN BIJZONDERE CULTUUR

Cambodja kan met recht een delicatesse voor de ware reisliefhebber worden genoemd. Traditie, enorme oudheidkundige schatten en bovenal geweldige mensen. Cambodja is een land dat eigenlijk nog ontdekt moet worden als vakantiebestemming. Cambodja is ook één van de meest kleurrijke landen in heel Azië. Het is een uniek land met een zeer rijke geschiedenis en cultuur van de Khmerbevolking met een stukje Franse invloeden. Na 30 jaar burgeroorlog leeft de Cambodjaanse bevolking sinds 1999 weer in vrede. De strijd tussen de Rode Khmer en de regering heeft echter zijn sporen achtergelaten en zijn er in diverse gebieden nog landmijnen terug te vinden. Toch is het relatief veilig om Cambodja te bezoeken. De inwoners, die zich na de vrede zijn gaan richten op het toerisme, zijn zeer blij met buitenlandse bezoekers. U zult dan ook over het algemeen gastvrij en vriendelijk ontvangen worden.

Het land biedt een afwisseling van wereldberoemde tempelcomplexen zoals Angkor Wat, tropische witte zandstranden, een zeer authentiek binnenland waar je terug gaat in de tijd en vele mogelijkheden om dit prachtige landschap te ontdekken: per fiets, boot of zelfs per ossenwagen. Cambodja heeft ook een zeer unieke Fauna.

Op de Mekong rivier kun je op zoek gaan naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Niet voor niets dus een heel indrukwekkend, afwisselend en fascinerend land.

Lees hier het actuele reisadvies voor Cambodja!

FOTO'S CAMBODJA