Peru

 

koninkrijk van de zon

Peru neemt zonder enige twijfel een bevoorrechte positie in wanneer het gaat om dramatische natuurschatten, historische overlevering en cultureel erfgoed. Peru is om stil van te worden. In het ‘Koninkrijk van de Zon’ telt de traditie van de inheemse indianenbevolking nog altijd, zij zijn de nazaten van machtige antieke culturen die bepalend zijn geweest voor de wereldbeschaving. Peru is om stil van te worden, ga mee naar een van de meest indrukwekkende gebieden van het land, misschien wel van de wereld.

Denk je aan Peru, dan denk je meteen aan Machu Picchu. Dit is één van de meeste bekende en indrukwekkende overblijfselen van de Inca beschaving. De ruïnes zijn gelegen tussen hoge bergtoppen op een hoogte van 2400 meter. De tocht ernaartoe is op verschillende manieren mogelijk. De memorabele incatrail is een prachtige voettocht van meerdere dagen. Daarnaast zijn er meerdaagse routes per bus of per mountainbike mogelijk, waarbij u uiteindelijk te voet of met de trein de top zal bereiken. Machu Picchu mag zeker niet in uw reisschema ontbreken!

Peru is niet alleen een geweldige bestemming voor natuurschatten, Peru heeft ook het hoogst gelegen bevaarbare meer van de wereld, het Titicaca meer. Dit meer ligt op 3810 meter boven de zeespiegel. Het land is voor 2/3 bedekt met Amazone regenwoud en ook de kustlijn is een waar paradijs, vooral voor de geoefende surfers!

Ook in Peru liggen de hoogste zandduinen ter wereld bij de Nazca lijnen. Nazca is een uniek en mysterieus gebied in het zuidwesten van Peru. Tijdens een rondvlucht kunt op de grond reusachtige tekeningen zien waarvan tot op heden onbekend is hoe ze daar zijn gemaakt. De figuren duiden op mystieke onderwerpen als astronomie en het magnetische veld van de aarde.

Het enorme kustgebied Paracas heeft een ruige bergachtige kustlijn met daarnaast de woestijn. Deze bijzondere omgeving biedt een ideale habitat voor vogels zoals de condor en de flamingo en diverse zeedieren zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en schildpadden.

En uniek? Hier kan je een cavia drinken!