Costa Rica

het land van de Tico’s en de Tica’s

Laat je verwelkomen in het land van de Tico’s en Tica’s. Que costa tan rica’, oftewel wat een rijke kust! Costa Rica, een land vol natuurschatten.

Variërend van tropische regenwouden, nevelwouden en savannen tot vulkanisch gebied en mangrove wouden. En deze prachtige bestemming doet zijn naam eer aan. Al in 1502 was Christopher Columbus geïmponeerd door de spectaculaire natuur in Costa Rica. En nog altijd is die natuur dé attractie van dit land in Centraal-Amerika. Ongeveer een kwart van het land is tot beschermd gebied verklaard.

De ‘rijke kust’ is een waar paradijs voor liefhebbers van flora en fauna, ruige vulkanen, jungle, prachtige baaien, mooie stranden en tropisch regenwoud. De vele diersoorten, waaronder apen, papegaaien en luiaarden genieten hier van een prachtig bestaan. Imposante, vulkanische bergketens delen Costa Rica in tweeën. Ook het strand, aan de Atlantische- of aan de Stille Oceaan is nooit ver weg.

San José is centraal uitgangspunt voor tochten naar de nationale parken, waarbij het landschap voortdurend verandert. Op de ‘Playas’ is het heerlijk ontspannen na een ontdekkingstocht door het groene Costa Rica, zo vanuit het regenwoud de zee in. In tropisch Costa Rica vind je het allemaal: natuur, zon, zee, strand en natuurlijk Latin spirit!

De bevolking draagt je een warm hart toe, en ook het weer zal je een heerlijk warme vakantie bezorgen!